MVM-headquarters

Designed by Iván Szabó, the eight-floor office building constructed in the narrow streets of Viziváros was regarded as an exaggeration in its own time. Nevertheless, the customer, the Hungarian Power Companies (MVM) was satisfied with the building, and still uses it as its headquarters. In the beginning of the 2000's a decision was made on the reconstruction of the upper floors. During this, the conference room had been moved in the place of the former cafeteria, into a box standing out of the facade surface. The architects applied a special method: they placed a spider glass box between the original reinforced concrete walls. In this special case the complicated structure was not applied on a curtain wall, but on two almost right-angled surfaces. The highly complex, yet light structure provides an incomparable view for the visitor. The once planned construction of the ground floor has been postponed.

artur poipic artur poipic artur poipic

 

 

Welcome to Artur!

 

Loading Artur...

If this message does not disappear, you have to upgrade your flash player.

 

Az Artur betöltése...

Ha ez az üzenet nem tűnik el, frissítsd a flash playeredet!

 

Get Adobe Flash player