Gödör Club

The construction of the National Theater's new building began in 1998 on the eastern side of Erzsébet square, a place that had served as a parking lot since the WWII. Ferenc Bán won the tender for designing the new establishment the year before. Yet the construction was halted soon, after the elections in '98, and a new purpose was sought for the completed underground structures and foundations. The new competition held for designing a cultural center was won by Firka Studio. On the surface, a public square with a contemporary park were created, while a representative stairway leads to the submerged agora from Deák square. A pleasant promenade was built beside the old bus station, which is a listed monument; the glazed cubic boxes standing here also lead to the premises underneath. Some of the cultural and commercial areas, like the foyer illuminated through the pool's tempered glass-slab bottom, were only partly completed. With its diverse materials, multifunctional surfaces and rich vegetation, the park soon became popular with its public consisting mainly of young people, making it a very busy place every day.

artur poipic artur poipic artur poipic

 

 

Welcome to Artur!

 

Loading Artur...

If this message does not disappear, you have to upgrade your flash player.

 

Az Artur betöltése...

Ha ez az üzenet nem tűnik el, frissítsd a flash playeredet!

 

Get Adobe Flash player